De muziek van de band laat zich samenvatten als hedendaagse bigbandmuziek op niveau, beïnvloed door Jazz, Funk, R&B, Pop, Latin, Brazil en Fusion.

Het repertoire komt vaak projectmatig tot stand; een set Weather Report, dan weer Steely Dan of Electro de luxe of bijzondere stukken van Pat Metheny, Paul Simon, Henny Vrienten… diversiteit is een belangrijke drijfveer.

De band werkt momenteel aan een Louis Cole en Jacob Mann set. Beiden zijn Los Angeles based en zetten de bigbandtraditie voort met hun bijzondere aanpak die ook terug te vinden is in werk van bijvoorbeeld Vulfpeck.

De voortdurend variërende repertoire keuze van de Phat cool bigband verschaft het publiek een aantrekkelijke en vooral verrassende set.

De band nodigt bij de meeste optredens bekende gastsolisten uit die met hun kenmerkend idioom en eigen composities indruk maken.

Ook de zogenaamde ‘kleine bezetting’ liedjes maken deel uit van de show. Deze 5 a 6 mans bezettingen vormen een aangenaam contrast tegenover de impact van de volle bigband waardoor nóg meer ruimte voor dynamische contrasten ontstaat.

Gerenommeerde solisten als Arno Krijger, Sean Freeman, Miguel Boelens, Mete Erker, Joost Buis en Vera Westera gaven eerder acte presence in dit concept.

Kortom, een PCBB show is een indrukwekkende ervaring. Een verrassende vertolking van stukken uit alle hoeken van de hedendaagse en traditionele muziek, gedegen uitgevoerd door een groep bezielde muzikanten.